Våra pizzor

Våra pizzor

 

Pizza är enkelt om man vet vad som är viktigt. Basen och grunden i att göra en riktigt god pizza är alltid degen och tomatsåsen, sedan kommer bakningen och toppingen efter egen smakpreferens.

I tävlingar måste de tävlande alltid presentera en klassisk Margherita förutom sin egen pizza. Anledningen är att juryn ska kunna bedöma just degen och tomatsåsen, alltså basen i sin avskalade form. Vi på Fredo´s pizzagastronomia har med mer än 30års erfarenhet av pizzabakning skapat en deg där vi lagt all vår yrkesskicklighet med grundlig research för att få till en surdeg med en balanserad smak, luftig struktur och krispig botten. Du som gäst vill med nöje äta kanten på pizzan, just för att den verkligen smakar underbart. Vår deg jäser alltid minst 4-5 dagar i en naturlig jäsningsprocess utan tillsatser eller socker.

Vår tomatsås görs på äkta, hela skalade tomater av högsta kvalitet just för att vår sås ska smaka solmogen tomat, precis som det smakar i Italien på sommaren. Här gör vi precis som med degen, inga tillsatser eller socker. På alla våra pizzor, förutom våra lokala favoriter, använder vi färsk mozzarella just för att smaken ska vara äkta. Vår deg, tomatsås, färsk mozzarella, basilikablad och några droppar extra virgin olivolja gör att du på Fredo’s får uppleva den, enligt oss, perfekta Margheritan.

När det gäller toppning på våra pizzor är vi speciellt stolta över våra grillade grönsaker som vi givetvis grillar och marinerar själva. Vi använder i så stor utsträckning som möjligt ekologiskt närodlade och miljömärkta produkter, givetvis är bara det bästa bra nog att lägga på våra pizzor. Våra italienska charkuterier skivas alltid på plats i våra restauranger på vår handdrivna skärmaskin, där du som gäst kan se och vara säker på att vi använder äkta råvaror som parma, bresaola, salami, mortadella, och prosciutto cotto.

Välkommen till Fredo´s pizzagastronomia för en pizzaupplevelse!

fredos pizzagastronomia i malmö